Chciałbym zrobić uprawnienia na UT1 i UT2. Jestem laikiem jeśli chodzi o ndt nigdy nie pracowałem w tej branży ale chciałbym się tym zająć. Mam wykształcenie średnie techniczne-specjalność spawalnictwo. Jednak jest to tylko teoria i praktyka z warsztatów szkolnych kawał czasu temu (ok. 10 lat). Musiałbym odświeżyć tą wiedzę.
Proszę o pomoc i porady gdzie mógłbym odbyć szkolenie w woj mazowieckim, jakie są szanse na podjęcie pracy po szkoleniu dla osoby z poza branży i doświadczenia w ndt.
Z góry dziękuję
pozdrawiam,
Marcin
przed pójściem za własne pieniądze na kurs proponuję odwiedzić okoliczne firmy zajmujące się badaniami NDT w miejscu zamieszkania (lub okolicy) i zapytać się jaka jest szansa na podjęcie pracy w tym fachu, bo może się okazać, że niestety do podjęcia pracy konieczna będzie przeprowadzka. Tak jak w każdej branży aby zaistnieć jako początkujący musi się znaleźć miejsce wolne (zapotrzebowanie), a ponieważ jest sezon urlopowy i dużo pracy to będzie trochę łatwiej coś znaleźć
Jeżeli chodzi o szkolenie UT1 lub UT2 to polecam CDKS Chorzów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum